Kostnadsnivå
I følge VG er Bulgaria det suverent billigste ferielandet i Europa, og er 64% billigere enn Spania. Vår erfaring er at forskjellen er mye større!!!

Restaurant
Å gå på resturantbesøk i Bulgaria er svært rimelig. Hovedrettene ligger mellom 20 - 80 kr, mens du får en halvliter til 6 kr. En familie på 4 personer kan spise og drikke for under 200 kroner, og ofte byr restaurantene på bulgarsk underholdning med levende musikk langt ut i de sene nattetimer. 

I Bulgaria vil man finne Europeisk- og østliginspirert mat, mens det lokale kjøkkenet ofte har innslag fra Hellas og Tyrkia. Grilling er en lokal tradisjon og man finner derfor mye grillet kjøtt og fisk på menyene, men også vanlige retter som pizza og pasta. Lette salater og små retter er også populært. Ofte spiser man salat med en god Rakia til. Rakia er nasjonalbrennevinet i Bulgaria. 

I det Bulgarske kjøkken finner man også spesielle matretter laget av innmat. ”Magesuppe” eller Shekembe chorba som det kalles lokalt, er svært populært hos bulgarere. Man hører ofte om bulgarske utflyttere som drømmer om å komme hjem til mor og spise magesuppe. Ryktet forteller også at dette skal være en svært god kur ”dagen derpå”. Denne typen mat passer nok best til de mest vågale nordmennene. 

Mest karakteristisk for bulgarsk mat er imidlertid den berømte yoghurten som forekommer i mange retter og ellers spises til de fleste. Bulgarerne er ofte blitt kalt ”hundreåringenes land”. Bulgarerne selv er ikke i tvil om at det er yoghurten som er skyld i at denne betegnelsen kan brukes med atskillig berettigelse.

Vin 
Den Bulgarske vinindustrien er godt forankret i moderne vinmakerstil og Bulgaria er i dag en av verdens aller største vinprodusenter. Høy temperatur og lang sommer sikrer druene full modning. De vanligste druevariantene i Svartehavsregionen er Chardonnay, Gewürztraminer, Muscat og Sauvignon Blanc samt den lokale Dimiat. I butikkene finner man de beste kvalitetsvinene fra 30 kr og oppover, men man kan også finne gode viner helt ned i 15 kr flasken.

Øl
I Bulgaria produseres det også masse godt øl, hvor Kamenitza (produsert i Plovdiv) og Zagorka (produsert i Stara Zagora) er de mest populære. I tillegg er f.eks. Burgasko (produsert i Burgas) et populært øl. Prisene på øl i den lokale butikken ligger på 4 kr halvliteren, mens det er vanlig at man betaler 6 - 12 kr i restaurantene.

Rakia
Rakia er det lokale brennevinet, som lages av destillert fruktsprit. Råvarene dyrkes ofte i egen hage og består av alt fra plommer til aprikoser. Siden kvaliteten er svært varierende gir det høy status blant de lokale å være en god Rakia produsent.

Cognac og brandy
Bulgarsk cognac og brandy er fullt på høyde med de franske cognacene. I Pomorie, som ligger kun 10 km fra våre anlegg i Ravda, produseres Pliska, som er en av de beste brandyene Bulgaria har å by på. Kjøper du lokal vare kan du få en flaske helt ned i 20 kr.

Shopping
Reiser man til byene Burgas eller Varna vil man finne svært gode shoppingmuligheter. Her finnes det merkebutikker av alle slag og man kan lett finne det man er ute etter. Området Ravda, Nessebar og Sunny Beach byr på mange små butikker og markeder. Her finner man svært billige klær, både ekte klær som er importert fra andre land og kopier til en enda billigere penge. Om man ikke har tid til å få sommergarderoben på plass før man reiser til Bulgaria er ikke det noe problem siden det florerer av fine skjørt og topper. Det er også svært billig å handle sølv i Bulgaria, noe mange benytter seg av.

I gatene kan man finne små atelierer hvor de lokale malerne sitter dypt konsentrert. Her kan man enten sitte modell eller man kan ta med et bilde av familien og få et nydelig maleri med ramme forholdsvis rimelig.

Bulgaria produserer mye frukt og grønnsaker og man kan derfor finne et godt utvalg av ferske varer. Fruktene selges både fra loale markeder, boder og fra butikkene.

Skjønnhet og velvære 
Å gå til frisøren i Bulgaria er en sann fryd. Oppsøker du noen av de bedre hotellene finner du profesjonelle frisører og gode spafasiliteter. Her vil du kunne klippe og farge håret til en brøkdel av prisene hjemme i Norge. Ansiktsbehandlinger, manikyrer og pedikyrer er svært rimelig og kvaliteten er minst på samme nivå som i Norge.